NYHEDSBREV 4. november 2019

Så sker det – endelig !  -Vores interne billed delingssystem på hjemmesiden er kommet i luften.

I skal gå ind på vores hjemmeside www.faarevejlekirkebo.dk, og logge ind nederst på forsiden. Når login er foretaget fremkommer fanen ‘Forældreintra’. Klikker I på selve fanen kommer I til forsiden. I kan også se billeder af samtlige medarbejdere på Fårevejle Kirkebo.

Jeres personlige adgangskoder, er fremsendt via SafeShare.

Herpå ‘Forældreintra’ vil I fremover kunne følge lidt mere med i hverdagen på Kirkebo. Vi vil lægge nyhedsbreve op med jævne mellemrum og dele billeder af livet i huset. I vil også kunne se billeder af vores medarbejdere – vi er jo blevet et stort hus efterhånden.

Det er vigtigt for os at understrege, at al dialog mellem jer som pårørende og os på Kirkebo fortsat foregår af de kanaler som I kender i forvejen.  Det vil sige, at I skal ringe, sms’e eller maile helt som I plejer, og der kan ikke kommenteres eller skrives i Intra når billeder og nyhedsbreve er lagt op.

Som de fleste af jer nok har opdaget, har vi ændret procedurer omkring mails der indeholder personfølsomme oplysninger.  Derfor vil I fremover modtage en mail med afsender SAFESHARE, og en sms med kode, som I skal bruge for at åbne mailen.  Vi vil sende jer en sms de første gange  vi bruger SafeShare til jeres mailadresser. Oplever I problemer, så ring endelig til os. Vi ved, at jer der har forsøgt at åbne på ipad/tablet har oplevet problemer, og det arbejder vores IT-support på at løse. I kan også skrive til os via sikker upload her på hjemmesiden – se forsiden, øverst til højre.

På samme måde skal vi sikre, at billeder behandles sikkert efter persondataloven. Det er bøvlet, og alle på Kirkebo øver sig fortsat på det. Mange af jer er glade for en sms med et billede fra hverdagen. Det prøver vi fremover at imødekomme via intra. Vi må fortsat gerne sende billeder sammen med beboerne, hvis vi hjælper dem med at sende dem til jer fra deres private telefoner eller Ipads, den mulighed har langt de fleste af vores beboere heldigvis.

Håndværkere på Kirkebo: Der sker mange forbedringer af vores fysiske rammer i øjeblikket. I uge 46 får vi installeret en elevator/lift mellem stue og 1.sal. Elevatoren bliver placeret på lang gang mellem 111 og 113. Lige nu er der afskærmninger på begge etager. Vi indskærper både beboere og medarbejdere at elevatoren er forbeholdt kørestolsbrugere og tunge ting, der skal flyttes mellem etagerne, alle os med gode ben bruger fortsat trapperne.  Vi har lige fået skiftet alle vinduerne i gymnastiksalen – de gamle vinduer var fra 1956 – så den forbedring har været ønsket længe. Sidst men ikke mindst har anlæggelse af nye terasser ud mod parkeringspladserne desværre udviklet sig til et større graveprojekt. I forbindelse med de store regnskyl omkring efterårsferien, fik vi rigtig meget vand i kælderen. Det viste sig at rørføring til afvanding rundt om bygningen både var underdimensioneret og faldet sammen. Nu er der blevet lagt større rør under bygningen, og vi kan forhåbentlig få afsluttet terrasserne indenfor den nærmeste fremtid.

Indtil da beklager vi de få parkeringspladser vi har til rådighed. Kirken har været meget tålmodig og vi har fået lov at bruge deres parkeringspladser langs det grønne område.

Nye medarbejdere:  1.september bød vi vores nye ergoterapeut Frederikke Andersen velkommen. 1. Oktober fulgte så fysioterapeut Sandra Holm Poulsen og SSA Mie Mikkelsen (team kort gang). Vi er rigtig glade for nu at kunne tilbyde både ergoterapi og fysioterapi som en del af vores daglige fysiske træningstilbud. I vil allesammen komme til at møde Frederikke og Sandra til statusmøder i fremtiden.

Nye opgaver: Rasmus Bilenberg Ørsted har arbejdet på Kirkebo de seneste 2 år. På sin egen stille måde har Rasmus gjort indtryk med sit store overblik og sin tillidsskabende fremtoning. Derfor træder Rasmus nu ind i den daglige ledelse på Kirkebo, hvor han skal være teamkoordinator. Det glæder vi os allesammen til.

Hvad får vi ellers tiden til at gå med? De fleste STU-elever/beboere har statusmøder med sagsbehandlere i november måned. I uge 46 tager 3 beboere med kontaktpersoner på ferie til Slette Strand. Vi har mange medarbejdere på kurser og efteruddannelse i løbet af efteråret og både vi og forhåbentlig også beboerne kan mærke, at deres kontaktpersoner kommer tilbage med ny inspiration og energi. Hele 2019 har vi holdt AL-sangsaftner hver 2. måned. Det har været meget hyggelige og stemningsfulde aftner med 50-60 deltagere hver gang, både beboere, familier, medarbejdere med familier samt naboer og lokale venner af huset. Vi fortsætter med fællessang også i 2020.

Den søde travle juletid nærmer sig: Det betyder at vores morgensang plejer at blive udvidet en smule. Vores hus-nisse har det nemlig med at skrive til os, fortælle historier, bestille en sang eller lave numre med beboere og medarbejdere.  På samme måde vil der blive arrangeret Tivoliture, juleindkøb mv. efter beboeres ønsker og ideer.

Onsdag den 4.december kl 19.00 holder vi traditionen i hævd og inviterer til Åbent Jule-hus.  Det bliver – som det plejer – en aften med masser af sang og musik, små overraskelser, gløgg og en gigantisk buffet fuld af juleguf.  Sidste år var vi et sted mellem 110 og 120 mennesker. Derfor vil vi bede jer om at melde jer til, hvis I kommer, så vi kan reservere nogle borde til familier.

Tilmelding senest 27. November til koekken@faarevejlekirkebo.dk eller 73707680 lokal 6.

Tirsdag den 17. December kl. 13.00 – endnu en juletradition – Julefrokost for beboere og elever. Hvis I har tid og mulighed for at deltage, skal I være så velkomne, også lidt senere på dagen.

Tilmelding senest 10. December til koekken@faarevejlekirkebo.dk eller 73707680 lokal 6.

Nogle af jer har tradition for adventsgaver. Disse gaver kan stilles på kontoret, husk tydeligt navn og nummer 1-4 på gaverne.

Kirkebo er åbent hele julen, aflastningen er dog lukket. Tak for tilbagemeldinger omkring helligdagene og beboeres juleferier.

Nytårsaften er der som altid middag, fest og fyrværkeri på Kirkebo for de beboere som vælger at være hos os.

Vi ønsker jer alle en dejlig julemåned – og på mange gode gensyn på Kirkebo.

Med venlig Hilsen

Sisse og Mette