Værdigrundlag

På Kirkebo mener vi, at alle mennesker altid kan lære mere og lære nyt, det gælder også vores målgruppe. Det kan være, at vores beboere og elever skal lære nyt på en anderledes måde, at det tager længere tid, eller at det skal ske i lille fællesskab. På Kirkebo er det vores fornemmeste opgave at gøre os umage med at finde vejene til udvikling og livsglæde for alle vores beboere og elever.

Nøglen til at leve efter disse værdier er at se ressourcerne i hvert menneske, og at hjælpe hver enkelt beboer/elev med at fortælle sin historie og udvikle sig. Når vi medfortæller den gode historie for et andet menneske, skaber vi mening sammen samt identitet, selvværd og livsglæde. Derfor har vores sprog og den måde vi fortæller vores historier på stor betydning.

Vi ved, at alle kan lære meget af mennesker med særlige behov. Vores vigtigste erfaring er, at ved at kombinere den naturvidenskabelige viden om hjernens funktion med vores viden om at lave meningsfulde fællesskaber og medfortælle den enkelte beboers successer og oplevelser, kan vi skabe positiv udvikling, nye funktioner og livsglæde.

Vi vægter høj faglighed og personlig erfaring i et tværfagligt og fleksibelt arbejdsmiljø højt. I samværet med vores beboere og elever er ordentlighed, oprigtighed, faglig nysgerrighed og livsglæde nøgleord.