Hvem står bag Fårevejle Kirkebo?

Mette Holst

Jeg er 54 år og mor til David, Martin og Cathrine. Jeg bor i Vester Såby på Midtsjælland. Jeg er oprindelig uddannet sygeplejerske i 1993 og har specialiseret mig i neurologi.

I 1994 fik Erik og jeg vores første barn, David. Det skulle på alle måder vise sig at blive en skelsættende begivenhed i vores liv. David blev hjerneskadet ved fødslen, og levede hele sit liv med svær spasticitet. I 2000 valgte Erik og jeg at hjemmetræne David. Det blev startskuddet på en fantastisk udviklende rejse, ikke bare for David, men for hele vores familie, hvor David lærte at læse og kommunikere skriftligt med sine omgivelser. Rejsen med David inspirerede os til at starte Specialskolen Bramsnæsvig, hvor jeg arbejdede som afdelingsleder indtil 2014.

David døde af en hjernetumor 20 år gammel i 2014. Davids liv og udvikling har lært mig, at alle mennesker har værdi, har noget at bidrage med og noget at lære andre, bare ved at være og leve. Det livssyn vil jeg altid bære med mig, og det livssyn er en stor del af vores fundament her på Fårevejle Kirkebo.

I 2017 blev jeg færdig med min Pædagogiske Diplomuddannelse fra UCSJ i Roskilde. Jeg beskæftigede mig under min uddannelse fortrinsvis med specialpædagogik, neuropædagogik og ledelse.

Mit faglige fundament – udover sygeplejen – er en neuro-narrativ pædagogik, som vi udvikler sammen på Fårevejle Kirkebo, og som du kan læse mere om andre steder her på vores side.

Havde David fortsat levet, ville jeg være igang med præcis det samme, som jeg er nu, nemlig at opbygge et bo-og udviklingshus for mennesker med handicap, udviklingshæmning og neurologiske udfordringer. Et hus, hvor jeg med sindsro ville kunne overlade min søn hos kompetente mennesker, der tror på at udvikling og livsglæde skal skabes i fællesskab.

Sisse Novrman, Adm. Direktør

IMG_6033

Jeg er 45 år, født og opvokset i Fårevejle Kirkeby – det skønne Odsherred ❤️ Jeg er oprindelig uddannet merconom i økonomi, ledelse og samarbejde, og har efterfølgende taget en uddannelse inden for det offentlige, som kommunom med speciale i økonomistyring.

Jeg er gift med Søren og vi har 4 børn, Michala 24 år, Rasmus 21 år, og tvillinger – Sune og Naja på 19 år.

Naja blev født med en hjerneskade (ataktisk cerebral parese), hvilket først blev diagnosticeret da hun var 2 år. Det har for vores familie betydet, at der på mange områder skulle tages nogle særlige hensyn, både til Naja med hendes særlige forudsætninger, men også til resten af familien.

I 2013 begyndte Naja på Specialskolen Bramsnæsvig, hvilket skulle vise sig for os, at være startskuddet på en fantastiske rejse.

Jeg blev præsenteret for Family Hope Center og den neurologiske profil og straks efter rejste jeg til Philladelphia – til Family Hope Center.

Vi har set Naja udvikle sig kolossalt de seneste 5 år og den udvikling vil vi gerne fortsætte og også gerne glæde andre med – også når de bliver +18 år.

Dette blev startskuddet til Fårevejle Kirkebo.

Jeg glædes hver dag over, sammen med en masse dejlige, søde og kompetente medarbejdere, at skabe et trygt, rart og hyggeligt hjem og samtidig et udviklingshus til unge og voksne med særlige behov.

Jeg ved, at vi hver dag yder en indsats for at gøre en forskel. Den forskel der gør, at jeg med ro i sindet, og som enhver anden forælder til børn med særlige forudsætninger, er tryg ved fremtiden.