Velkommen til Fårevejle Kirkebo

Vi er et bo – og udviklingshus for unge og voksne med fysiske handicaps, udviklingshæmning og neuropsykiatriske diagnoser.

Vores mission er at skabe et hverdagsliv fyldt med udvikling og livsglæde for vores beboere og brugere. At finde ressourcer og personlige styrker både hos beboere og personale, hvor vi lærer og udvikler os sammen i fællesskab. 

Vores faglige fundament er neuropædagogik og narrativ pædagogik. Al hjerneforskning viser, at hjernen danner nye celleforbindelser gennem hele livet. Den viden bruger vi til  at tilrettelægge en aktiv hverdag for vores beboere, hvor vi gennem daglig aktivitet og træning stimulerer funktioner. 

Med en narrativ (fortællende) tilgang, bruger vi sproget aktivt til at medfortælle beboernes historier om sig selv og deres verden. Alle mennesker har historier at fortælle, vores fornemmeste opgave er at finde og udvikle de gode fortællinger, som vores beboere har. Identitet og selvbestemmelse udvikler sig nemlig afhængigt af de fortællinger, som er til rådighed. 

Vores fortælling er, at vores borgere har særlige forudsætninger og livsvilkår, i stedet for udfordringer eller problemer.

VELKOMMEN TIL

FÅREVEJLE KIRKEBO