Fårevejle Kirkebo

Et bo – og udviklingshus for unge og voksne med
fysiske handicaps, udviklingshæmning og neuropsykiatriske diagnoser.

Covid-19

Fårevejle Kirkebo følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til Covid-19, og holder os opdateret i forhold til besøg og aktiviteter både i og uden for huset.

Kirkebos vision

“Vores mission er at skabe et hverdagsliv fyldt med udvikling og livsglæde for vores beboere og brugere. At finde ressourcer og personlige styrker både hos beboere og personale, hvor vi lærer og udvikler os sammen i fællesskab.”

Nyheder

Kirkebo bliver større – haverne mellem Kirkebos tre grunde bliver lavet til én stor fælles have, hvor der blandt andet kommer shelter med bålsted, sansehave, kørestolsvenlige stier og udeværksted til vores beboere. Der er fortsat mange ideér i spil, og vi nyder at følge havens udvikling hver dag, og ser frem til det færdige resultat.

Behandling

Vores faglige fundament er neuropædagogik og narrativ pædagogik. 

brain

Al hjerneforskning viser, at hjernen danner nye celleforbindelser gennem hele livet.
Den viden bruger vi til at tilrettelægge en aktiv hverdag for vores beboere, hvor vi gennem daglig aktivitet og træning stimulerer funktioner.

icon02-free-img.png

Med en narrativ (fortællende) tilgang, bruger vi sproget aktivt til at medfortælle beboernes historier om sig selv og deres verden.
Alle mennesker har historier at fortælle, vores fornemmeste opgave er at finde og udvikle de gode fortællinger, som vores beboere har.

icon03-free-img.png

Identitet og selvbestemmelse udvikler sig afhængigt af de fortællinger, som er til rådighed.
Vores fortælling er, at vores borgere har særlige forudsætninger og livsvilkår, i stedet for udfordringer eller problemer.